Η σάλτσα αυτή συνοδεύει τέλεια τα κρεατικά σχάρας.
Συνταγή
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50ml ουίσκι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κύβο ζωμού κότας διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να κοχλάσει για ένα λεπτό.
Ανακατεύουμε το μέλι με το ουίσκι και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει.
Κρατάμε την σάλτσα σε μπολ στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε αφού πρώτα την ζεστάνουμε.
Συνταγή
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50ml ουίσκι
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κύβο ζωμού κότας διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφήνουμε να κοχλάσει για ένα λεπτό.
Ανακατεύουμε το μέλι με το ουίσκι και ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και αφήνουμε την σάλτσα μας να δέσει.
Κρατάμε την σάλτσα σε μπολ στο ψυγείο και την χρησιμοποιούμε αφού πρώτα την ζεστάνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.