Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Σιρόπι σφενδάμου

Αποτέλεσμα εικόνας για σφένδαμος





Τα δέντρα σφενδάμου (Maple)


Καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του Νότιου Καναδά -το φύλλο τους στολίζει τη σημαία της χώρας.
Αντέχουν στο πολύ κρύο, μεγαλώνουν γρήγορα και φτάνουν τα 40 μ. ύψος.


Υπάρχουν πολλά είδη, τρία όμως μπορούν να παράγουν ζάχαρη και σιρόπι: sugar maple, black maple και red maple.


Πώς φτιάχνεται το σιρόπι σφενδάμου (MapleSyrup);

Από το άμυλο που αποθηκεύεται στον κορμό και τις ρίζες των δέντρων. Κάθε Άνοιξη, οι κάτοικοι τρυπάνε τους κορμούς, το συλλέγουν σε μεγάλα δοχεία, το βράζουν και κατόπιν το συμπυκνώνουν σε σιρόπι, το οποίο αποτελεί ένα σούπερ υγιεινό γλυκαντικό.




– Διαθέτει μια σειρά από θεραπευτικά συστατικά, παρόμοια με αυτά του μύρτιλου και του πράσινου τσαγιού.




Έχει πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που δρουν κατά του καρκίνου, των διάφορων τύπων διαβήτη και των βακτηριολογικών λοιμώξεων.




– Οι πολυφαινόλες του συμβάλλουν καταλυτικά στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα των διαβητικών.




– Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η κεμπεκόλη του -το όνομα αυτό δόθηκε προς τιμή της επαρχίας του Κεμπέκ, ο μεγαλύτερος παραγωγός του στον κόσμο- θα πρωταγωνιστήσει στην παρασκευή νέων φαρμάκων που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά  μια σειρά από ασθένειες.




– Είναι μια πολύ πλούσια πηγή μαγγανίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου