Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Συνταγη...Ψητά μήλα γεμισμένα με μέλι και ταχίνι.


Μιας και η μαγειρικη είναι από τα αγαπημενα χομπι,επειδή δημιουργεις και θελει και φαντασια...
Ας δουμε και καμια συνταγουλα φυσικα με .....μελι...τι άλλο...χαχα
Ευκολη και γρηγορη.
 
 
Τα υλικά  (ανά ένα μήλο)
  • 1 μήλο
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 1/2 κουταλιά του γλυκού ταχίνι
  • 1/4 κουταλιού κανέλα τριμμένη
  • Μία πρέζα γαρίφαλο τριμμένο
 
 Προετοιμασία

Πλένουμε καλά τα μήλα μας και θέλουμε να αφαιρέσουμε το κέντρο τους και αυτό θα το κάνουμε είτε με ένα καθαριστή μήλων ή πολύ προσεκτικά με ένα μαχαίρι. Σκοπός μας είναι να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη που υπάρχουν στο κέντρο του μήλου αλλά δεν περνάμε το μήλο από άκρη σε άκρη για να μπορούμε να το γεμίσουμε.
 



Ανακατεύουμε το μέλι με το ταχίνι καλά σε ένα μπολ με ένα κουτάλι και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρίφαλο στο μείγμα ανακατεύοντας.
 
 
Βάζουμε τα μήλα σε ένα σκεύος φούρνου και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
Ρίχνουμε μισή κούπα νερό στο σκεύος και το βάζουμε σε φούρνο που καίει στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά περίπου. Τα μήλα θα πρέπει να τρυπιούνται με ένα μαχαίρι εύκολα αλλά να μην λιώσουν.

Σερβίρουμε με έξτρα μέλι, ταχίνι και κανέλα ή με παγωτό βανίλια, του πάει πολύ και το γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.
 
Αντε να γλυκαθούμε λιγο...
 
Γεια χαρα
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου